Składniki:

1 kg marchewek

2 cebule

1 pietruszka

1,5 l wywaru warzywnego lub rosołu

Sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy

Natka pietruszki

½  opakowania serka  almette z ogórkiem i ziołami

Grzanki

 

Przygotowanie:

  1. Marchewkę i pietruszkę myjemy, układamy razem z cebulą (warzywa nie obrane) w żaroodpornym naczyniu. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temp. 180 C.
  2. Wyjmujemy i gdy przestygną obieramy ze skórki.
  3. Obrane warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut, dodajemy przyprawy, serek almette i ucieramy blenderem.
  4. Podajemy z ulubionymi grzankami.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>