Warsztaty kulinarne w Maleńcu

Autor: Data: lip 9, 2020 Kategoria: Warsztaty kulinarne

W ubiegłą sobotę (04.07.2020r) po długiej przerwie związanej z koronowirusem na terenie Zabytkowego Zakładu Hutniczego miałam przyjemność prowadzić warsztaty kulinarne w ramach szkolenia dla pań należących do Kół Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu koneckiego. W edukacyjnym spotkaniu udział wzięły koła zrzeszone w Powiatowej Radzie Kół Gospodyń Wiejskich. Po bogatym programie przygotowanym przez fundację Polska Gospodyni rozpoczęliśmy warsztaty kulinarne i przygotowaliśmy przystawki do pieczonej kiełbasy z ogniska.

Przygotowaliśmy: sos porzeczkowo-chrzanowy, chlebek czosnkowo-bazyliowy, bataty okręcane w boczku, sałatkę ziemniaczaną z obfitością pietruszki, chutney z serkiem pleśniowym oraz lemoniadę arbuzowo-porzeczkową.

Spotkanie odbyło się w Zabytkowym Zakładzie Hutniczym w Maleńcu.  Piękne i klimatyczne miejsce, ponad to wyposażone w piec chlebowy, o jakim od dawna marzę. Panie zaprezentowały swoje wyroby kulinarne oraz rękodzieła. Do domu wróciłam z pięknym wianuszkiem dla mojej córeczki, z dużą dawką energii do działania patrząc jak pięknie Panie potrafią działać wspólnie, bawić się oraz z nowymi, wspaniałymi przepisami, które będą prezentowane w Gospodyni. Dziękuje Panią za życzliwe przyjęcie i wspaniałą wspólną pracę i późniejsze biesiadowanie.

 


Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>