Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich

Autor: Data: cze 21, 2020 Kategoria: BIO przepisy, Soczewica, Tania kuchnia

Składniki:

1 szklanka ugotowanej soczewicy

100 g mielonych orzechów włoskich

1 cebula

2 łyżki masła klarowanego

3 łyżki oleju lnianego

Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

 

  1. Cebule sieka w kostkę i smażę na maśle klarowanym.
  2. Ugotowaną soczewice łącze ze zmielonymi orzechami, usmażoną cebulą, olejem, przyprawami i ucieram blenderem.

 

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>