Sałatka wiosenna

Autor: Data: maj 21, 2020 Kategoria: BIO przepisy, Sałatki

Składniki:

100 g roszponki

8 pomidorów koktajlowych

100 g sera feta

1 awokado

100 g płatków migdałowych

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól, pieprz

1 łyżeczka soku z cytryny

5 truskawek

Pęczek szczypiorku

 

  1. Roszponkę ułożyć na talerzu oraz pomidory pokrojone na połówki.
  2. Awokado pokroić na pół i na plastry, truskawki – na plastry.
  3. Ser feta pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać drobno.
  4. Wszystkie przygotowane składniki ułożyć na talerzu.
  5. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i skropić sałatkę.
  6. Posypać szczypiorkiem i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>