Skrzydełka miodowo-czosnkowe

Autor: Data: lip 8, 2020 Kategoria: Przekąski, Współpraca z firmami, Zrobione z dziecmi

Składniki:

1,5 kg skrzydełek

Przyprawa do kurczaka złocista

2 łyżki miodu

6 ząbków czosnku

Olej

 

  1. Mięso myjemy i posypujemy przyprawą.
  2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa.
  3. Dodajemy miód, polewamy olejem i mieszamy.
  4. Wykładamy na formę i pieczemy aż nabiorą złotego koloru a mięso będzie miękkie.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>