Placek szpinakowy

Autor: Data: lip 2, 2020 Kategoria: Ciasta, Przepisy, Szpinak

Składniki:

300 g świeżego szpinaku

3 jajka

¾ szklanki cukru

¾ szklanki oleju

2 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sok z ½ cytryny

 

  1. Jajka ubić z cukrem.
  2. Dodać olej, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać mikserem.
  3. Do masy dodać szpinak , utrzeć blenderem.
  4. Przełożyć do foremki.
  5. Piec ok. 40- 45 minut w temp. 170C.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>