Makaron z kurczakiem, mascarpone i koperkiem

Autor: Data: cze 1, 2020 Kategoria: Dania obiadowe, Przepisy

Składniki:

500 g makaronu kokardki

2 filety z kurczaka

Przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, curry, papryka

1 ser mascarpone

Masło klarowane

2 cebule

1 puszka kukurydzy

Pęczek koperku

 

  1. Cebule pokroić w piórka i podsmażyć na maśle klarowanym ze szczyptą cukru i soli.
  2. Filety pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle razem z cebulą.
  3. Dodać przyprawy do kurczaka .
  4. Gdy kurczak będzie usmażony dodać ser mascarpone i wymieszać.
  5. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  6. Ciepły makaron połączyć z podsmażonym filetem, kukurydzą, posiekanym koperkiem i wymieszać.

Przepis pochodzi z mojej książki „Ziołowe smaki” , którą można zakupić na http://www.wydawnictwogaj.pl/ziolowe-smaki-katarzyna-kosmala .

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>