Limonkowa Pavlowa

Autor: Data: maj 26, 2020 Kategoria: Desery, Przepisy, Współpraca z firmami

Składniki:

5 białek

Szklanka cukru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka octu jabłkowego

Dodatkowo:

½ opakowania mascarpone

1 szklanka śmietany 36%

2 śmietan-fiks

1 łyżka soku limonkowego  LIMMI

  1. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Przygotować papier do pieczenia i narysować na nim okrąg o średnicy  20 cm.
  3. Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier.
  4. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną oraz ocet.
  5. Przygotowana pianę wyłożyć na przygotowany papier i uformować łyżką odpowiedni kształt –łyżką od dołu do góry. W środku powinno być zagłębienie na krem.
  6. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C.
  7. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec (suszyć) bezę przez 2,5 do 3 godzin. Odstawić do przestygnięcia.
  8. Ubić śmietanę na sztywno, dodać mascarpone, śmietan-fiksy oraz sok limonkowy.
  9. Masę wyłożyć na bezę.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>