Składniki:

½  szklanka kaszy jaglanej

3-4 brzoskwinie

Świeża mięta

 

  1. Kasze jaglaną gotuje w lekko osolonej wodzie i odcedzam.
  2. Z brzoskwiń usuwam pestki i podsmażam je, aż brzoskwinie rozgotują się.
  3. Kilka rozgotowanych połówek brzoskwiń odkładam resztę rozcieram widelcem i mieszam z kaszką jaglaną.
  4. Kaszkę z musem brzoskwiniowym wykładam na talerz.
  5. Układam połówki nierozgotowanych brzoskwiń i podaje z łyżką jogurtu naturalnego albo serkiem waniliowym.

 

 

 

Komentarz

  1. 8-24-2014

    mniam! uwielbiam i kaszę jaglaną i brzoskwinie, a ten aromat mięty…! :)

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>