Ciasto:

2 szklanki  mąki

3 żółtka

1/3 szklanki śmietany

Olej lub smalec do smażenia

 

  1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, kilka razy wałkować i składać. (można też tłuc ciasto wałkiem).
  2. Cieniutko rozwałkować cisto, wycinać paski szerokości około 3 cm.
  3.  Każdy naciąć pośrodku i przełożyć jeden koniec paska przez nacięcie.
  4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na brązowy kolor.
  5. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>