Serowe oponki

Autor: Data: lut 20, 2020 Kategoria: Desery

Serowe oponki

0,5 kg białego sera

½ kg mąki

3 jaja

½ szklanki cukru

½ łyżeczki sody

 

Olej do smażenia

 

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  2. Rozwałkować i wycinać szklanką oponki oraz  kieliszkiem małe pączki.
  3. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
  4. Wyjmować na ręcznik papierowy w celu pobycia sie nadmiaru tłuszczu.
  5. Można posypać pudrem.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>