(używam do deserów albo  dodaje do wody a w przeziębieniach pijemy po łyżeczce kilka razy dziennie).

Składniki:

2 szklanki płatków dzikiej róży

1 szklanka wody

5 łyżek miodu

Sok z cytryny

 

  1. Płatki zalewam wodą (0,5 l) i gotuje kilka minut.
  2. Dodaje sok z cytryny i odstawiam na 2 godziny.
  3. Zagotowuje powtórnie i dodaje miód i odcedzam.
  4. Jeśli chce zrobić syrop na zimę dodaje cukier zamiast  miodu i pasteryzuje 20 minut.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>