Zapiekane ziemniaki z boczkiem i oscypkiem

Autor: Data: lip 8, 2014 Kategoria: Dania obiadowe

 

Składniki:

1 kg młodych ziemniaków

200 g boczku

Olej

Przyprawka

świeży tymianek

oscypek

  1. Ziemniaki obieram kraje na 0,5 cm plasterki i gotuje je ok. 10 minut w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy.
  2. Plastry ziemniaków układam na przemian z boczkiem i oscypkiem.
  3. ½ szklanki oleju mieszam z ½  łyżeczki przyprawy i polewam ułożone ziemniaki zboczkiem i oscypkiem.
  4. Zapiekam 25 minut w temp. 170 C.
  5. Po wyjęciu posypuje świeżym tymiankiem.

 

 

 

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>