Składniki:

0,5 kg ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)

Pęczek koperku

0,3 kg sera żółtego startego na tarce

1 łyżeczka ziół prowansalskich

Sól, pieprz

3 jajka

½ szklanki bułki tartej

Olej do smażenia – głęboki

 

  1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
  2. Dodać posiekany koperek.
  3. Dodać starty na tarce ser żółty oraz jajka i przyprawy.
  4. Wyrobić masę.
  5. Robić podłużne kotlety i smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu.

2 Komentarzy

  1. 7-2-2014

    Wygląda smacznie, pewnie i smakuje znakomicie :)

  2. 7-4-2014

    Super dnie, same z racji że ograniczam mięso to zacznę robić. Dziękuję

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>