Bułeczki z pesto PONTI

Autor: Data: maj 23, 2020 Kategoria: BIO przepisy, Dania obiadowe, Współpraca z firmami

Składniki na ciasto:

½ opakowania drożdży

½   szklanki mleka

2 łyżki oleju

2 szklanki mąki

szczypta soli

 

Farsz:

Pesto PONTI

50 g startego na drobnych oczkach parmezanu

  1. Ciasto: Drożdże rozetrzeć z ciepłym mlekiem. W miseczce przesiać mąkę, zrobić dołek, wsypać resztę składników oraz rozczyn.
  2. Wyrobić ciasto i  odpowiednio rozwałkować cienko w prostokąt.
  3. Ciasto rozwałkować, posmarować pesto w zwinąć równomiernie w roladę.
  4. Kroić na 2-3 cm kawałki, lekko w poprzek i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Zapiekać w piekarniku ok. 25 minut w temp. 180C.
  6. Zaraz po wyjęciu posypać wszystkie parmezanem.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>