Placuszki kukurydziane z niebieskiej kukurydzy ze szpinakiem i parmezanem

Autor: Data: cze 21, 2020 Kategoria: BIO przepisy, Szpinak

Placuszki:

1 szklanka mąki mąki z niebieskiej kukurydzy

3 jajka

½ łyżeczki soli

Olej do smażenia

Farsz:

300 g szpinaku

1 cebula

2 ząbki czosnku

Olej lub masło klarowane do podsmażenia

50 g parmezanu startego na małych oczkach

 

  1. Jajka utrzeć mikserem, dodać mąkę, sól i ponownie utrzeć.
  2. Na rozgrzany tłuszcz nakładać porcje ciasta i smażyć  z dwóch stron.
  3. Farsz: rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego lub oleju, dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć.
  4. Dodać szpinak i razem podsmażyć.
  5. Szpinak układać na placuszki i posypywać tartym parmezanem, można również przed podaniem zapiec 10 minut w piekarniku.

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>