Krążki cebulowe

Autor: Data: cze 21, 2020 Kategoria: BIO przepisy, Cebula

Składniki:

3 cebule

1 jajko

2 łyżki mleka

sól

olej do smażenia

1 szklanka mąki kukurydzianej z niebieskiej kukurydzy

 

  1. Cebule pokroić w talarki, rozdzielać krążki.
  2. Posypać solą i odstawić na ok. 15 minut aż cebula puści sok.
  3. Jajko rozbić widelcem z mlekiem.
  4. Każdy krążek moczyć w mące kukurydzianej, jajku a następnie ponownie w mące kukurydzianej.
  5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.

 

Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>